פרס הרקטור 2015 לפרופ' ישראל נלקן

פרופ' ישראל נלקן
פרס הרקטור לחוקר ומורה מצטיין לשנת תשע"ה

פרס הרקטור לחוקרים מצטיינים ניתן על הצטיינות במחקר, בהוראה ובהשתתפות פעילה בחייה האקדמיים של האוניברסיטה.
נימוקי הבחירה: פרופ' ישראל נלקן הוא חוקר מצטיין במדעי המח. מחקריו מתאפיינים ברב-תחומיות כמו גם בשילוב של כלים תיאורטיים, חישוביים ומעשיים. פרופ' נלקין גדל והתחנך על אהבת מוסיקה, המניעה את עולמו היצירתי ועבודתו המדעית: פרופ' נלקן חוקר כיצד מעבד המוח צלילים וכיצד עיבוד המידע מייצר במוחנו רגישויות מעניינות למרכיבי עולם הצלילים, כמו הנאה או בהלה. פרופ' נלקן הוא מדען מוביל וידוע בתחומי מחקר אלה, הן במסקנותיו והן בגישת המחקר הייחודית שלו. פרופ' נלקן הוא מורה מצטיין ואהוד. מזה שנים רבות מקדיש פרופ' נלקן מאמצים במסירות יוצאת דופן לטיפוח, חינוך והוראה של תלמידי התכנית לחישוב ועיבוד מידע במדעי המוח, תכנית שהפכה תחת הנהגתו לאכסניה תוססת לסטודנטים וחוקרים מצטיינים מכל רחבי האוניברסיטה והעולם.

פרופ' ישראל נלקן