האוניברסיטה העברית בירושלים
עמוד הבית
חיפוש מתקדם

המכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן ממוקם בליבו של קמפוס אדמונד י. ספרא, גבעת רם והוא הגדול מבין מכוני המחקר בפקולטה למדעי הטבע של האוניברסיטה העברית. כיום פעילים במכון 58 חברי סגל  וכ-1000תלמידים, אנשי צוות טכני ואנשי מנהל.

המכון למדעי החיים מהווה אכסניה מודרנית לשני תחומי פעילות מקבילים ומשלימים: מחקר מדעי מתקדם מחד, בתחומים הנמצאים בחזית הביולוגיה העכשווית, ומאידך הוראה רחבת היקף להקניית ידע, כלי חשיבה וניתוח, והנחייה במחקר ביולוגי.

המכון למדעי החיים מקיים תכניות לימודים מגוונות לתואר ראשון ולתארים מתקדמים. הלימודים לתואר ראשון אפשריים בהיקף מלא או בהיקף מצומצם (בשילוב עם חוג נוסף מהפקולטה למדעי הטבע או פקולטה אחרת), כמו גם במספר תכניות מיוחדות, ביניהן כאלה המאפשרות מסלול ישיר למוסמך, כמו כימיה/ביולוגיה ומדעי המחשב/ביולוגיה חישובית.
במכון שש מחלקות מחקר, בהן מעוגנים שישה חוגי לימודים לתואר שני:

מחלקה
חוג
ביוכימיה מבנית ומולקולרית (577)
גנטיקה (575)
ביולוגיה תאית והתפתחותית (573)
מדעי הצמח והסביבה (572)
אקולוגיה, אבולוציה והתנהגות (579)
מדעי המח וההתנהגות (576)

בכל אחד מתחומי הלימוד מוצעים לתלמידים קורסים מקיפים ורבי משתתפים, כמו גם קורסים ממוקדים יותר המיועדים להרחבה והעמקת הלימוד בכיוונים ספציפיים. כמו כן דואגים מורי המכון לבניית מסגרות לימוד מצומצמות בהן מתאפשרת הענקת יחס אישי לתלמידים מצטיינים. כך, למשל, כבר בלימודי הבוגר יש לתלמידים מצטיינים אפשרות לזכות בהדרכה מתוגברת ואפשרות להשתתף בתכניות לימוד מיוחדות, כמו גם להשתלב במחקר פעיל במעבדותיהם של חוקרים במכון.
לתלמידים מצטיינים מציע המכון למדעי החיים לימודי תואר שלישי, המשלבים לימודים מתקדמים עם מחקר מעמיק באחת ממעבדות המכון. ללימודים לקראת התואר דוקטור (Ph.D.) יתקבלו תלמידים בעלי תואר שני מתאים, כמו גם בעלי תואר בוגר בעלי הישגים גבוהים, שיתועלו למסלול ישיר לדוקטורט.

המכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן הפקולטה למדעי החיים האוניברסיטה העברית בירושלים האוניברסיטה העברית בירושלים